AR TREBUI SA TINEM SARBATORILE

SĂRBĂTORILE religioase şi laice populare în multe părţi ale globului nu provin din Biblie. Dar care este originea lor. Dacă ai posibilitatea să faci cercetări într-o bibliotecă, vei vedea ce spun lucrările de referinţă despre sărbătorile bine cunoscute din zona în care locuieşti. Să luăm câteva exemple.

Pastele sărbătorit în creştinătate. „în Noul Testament nu se face nici o menţiune la sărbătorirea Paştelui", se spune în The Encyclopoedia Britannica. Atunci cum a început să fie ţinută această sărbătoare? Ea îşi are originea în închinarea păgână. Deşi se spune că Pastele se celebrează în amintirea învierii lui Isus, obiceiurile legate de această sărbătoare nu sunt creştine. Iată ce scrie The Catholic Encyclopedia despre îndrăgitul „iepure de Paşte": „Iepurele este un simbol păgân şi a fost întotdeauna un semn al fertilităţii".

Anul Nou. Data când se celebrează Anul Nou şi obiceiurile legate de această sărbătoare diferă de la o ţară la alta. Iată ce se spune în The World Book Encyclopedia despre originea Anului Nou: „împăratul roman Iulius Cezar a decis în anul 46 î.e.n. ca ziua de 1 ianuarie să devină cea dintâi zi a anului. Romanii i-au dedicat această zi lui lanus, zeul porţilor, al intrărilor şi al începuturilor. Ianuarie provine de la lanus, care avea două feţe, una îndreptată înainte, iar alta înapoi". Aşadar, obiceiurile de Anul Nou au la bază tradiţii păgâne.

Halloween-ul. The Encyclopedia Americana afirmă: „Elemente ale obiceiurilor legate de Halloween se regăsesc şi în ceremoniile druidice [ale preoţiei celtice antice] din timpurile precreştine. Celţii aveau două divinităţi importante: un dumnezeu-soare şi un dumnezeu al morţilor…, care erau sărbătoriţi la 1 noiembrie, începutul Anului Nou celtic. Sărbătoarea morţilor a fost inclusă treptat în ritualurile creştine".

Alte sărbători. Ne-ar fi imposibil să analizăm toate sărbătorile care se ţin în lume. Totuşi, sărbătorile care glorifică °ameni sau organizaţii omeneşti nu sunt acceptate de lehova (Ieremia 17:5-7; Faptele 10:25, 26). Nu uita, de asemenea, că pentru a stabili dacă o sărbătoare religioasă este sau nu aprobată de Dumnezeu trebuie să analizăm originea ei dsaia 52:11; Revelaţia 18:4). Principiile biblice amintite în Capitolul 16 te vor ajuta să înţelegi cum priveşte Dumnezeu Participarea la sărbătorile cu caracter laic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: