SA NASCUT ISUS IN DECEMBRIE

BIBLIA nu ne spune data naşterii lui Isus. Totuşi ne oferă dovezi convingătoare că Isus nu s-a născut în luna decembrie.

Să ne gândim cum era vremea în această perioadă a anului în Betleem, unde s-a născut Isus. Luna evreiască chislev (noiembrie/decembrie) era rece şi ploioasă. în luna următoare, tebet (decembrie/ianuarie), se înregistrau cele mai scăzute temperaturi din an, iar în regiunile înalte chiar ningea uneori. Să vedem ce spune Biblia despre clima din zona Betleemului.

Scriitorul biblic Ezra arată şi el că luna chislev era cunoscută drept o lună rece şi ploioasă. După ce menţionează că poporul s-a adunat la Ierusalim în „a douâzecea zi a lunii a noua [chislev]", Ezra spune că oamenii adunaţi acolo ‘tremurau din cauza unei ploi torenţiale’. Iată ce au declarat aceştia despre vremea din acea perioadă a anului: „Acum este timp ploios şi nu se poate să se stea afară" (Ezra 10:9,13; Ieremia 36:22). Nu e de mirare că păstorii din această parte a globului nu stăteau cu turmele sub cerul liber în Iun decembrie!

Potrivit Bibliei, în noaptea în care s-a născut Isus, păst rii erau cu turmele pe câmp. De fapt, scriitorul biblic Luc arată că atunci în ţinutul Betleemului păstorii „trăiau sub cerul liber şi … făceau străjile noaptea pe lângă turmele lor" (Luca 2:8-12). De aici reiese că păstorii chiar trăiau sub cerul liber, nu doar se plimbau pe afară în timpul zilei. Ej stăteau cu turmele lor pe câmp şi noaptea. Ar fi putut ei tră în Betleem sub cerul liber pe o vreme rece şi ploioasă de decembrie? Bineînţeles că nu. în concluzie, dovezile arată! că Isus nu s-a născut în decembrie.

Cuvântul lui Dumnezeu ne spune cu exactitate când a murit Isus, însă ne dă doar câteva indicii despre naşterea sa. Acest lucru ne aminteşte de următoarele cuvinte ale regelui Solomon: „Mai mult face un nume bun decât untdelem nul parfumat şi ziua morţii decât ziua naşterii" (Eclesiastv 7:1). Nu trebuie să ne surprindă, aşadar, că Scripturile n oferă numeroase informaţii despre ministerul şi moartea lui Isus, dar numai câteva detalii referitoare la data naşterii lui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: