CINE ESTE ANHANGHELUL MIHAIL

BIBLIA nu vorbeşte de multe ori despre creatura spiritual numită Mihail, însă de fiecare dată când o face, ne-o pre zintă în plină acţiune. în cartea biblică Daniel se spun despre Mihail că se luptă cu îngerii răi, în scrisoarea lu Iuda, că are o divergenţă cu Satan, iar în cartea Revelaţia, c poartă război împotriva Diavolului şi a demonilor săi. Mi ha,il trăieşte la înălţimea numelui său, care înseamnă „Cin este ca Dumnezeu?", susţinând guvernarea lui Iehova ş luptând împotriva duşmanilor lui Dumnezeu. Dar cine est Mihail?

Unele persoane sunt cunoscute sub mai multe nume. D exemplu, patriarhul Iacov mai era numit Israel, iar aposto lului Petru i se spunea şi Simon (Geneza 49:1, 2; Matei 10:2). în mod asemănător, Biblia arată că Mihail este un al nume al lui Isus Cristos, nume pe care acesta 1-a purtat îna inte de-a veni pe pământ şi după ce s-a înălţat la cer. Sa analizăm în continuare câteva dovezi biblice care sprijină această idee.

Arhanghel. Cuvântul lui Dumnezeu îl numeşte pe Mi hail „arhanghelul", care înseamnă „căpetenie a îngerilor" (Iuda 9). Observaţi că Mihail este numit arhanghelul, nu arhanghel, ceea ce arată că există un singur înger care ocupă această poziţie. De fapt, termenul arhanghel nu apare în Biblie decât la singular. în plus, în Scripturi poziţia de arhanghel este asociată cu Isus. în 1 Tesaloniceni 4:16 se

Apendice

spune referitor la înviatul domn Isus Cristos: „însuşi Domnul va coborî din cer cu un strigăt poruncitor, cu glas de arhanghel". Isus are, aşadar, „glas de arhanghel". Din acest verset reiese că Isus este arhanghelul Mihail.

Comandant al armatei. Potrivit Bibliei, „Mihail şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul … şi îngerii lui" (Revelaţia 12:7). Deci, Mihail este Comandantul unei armate de îngeri fideli. Din cartea Revelaţia aflăm că şi Isus are în subordine o armată de îngeri fideli (Revelaţia 19:14-16). Apostolul Pavel aminteşte şi el despre ‘Domnul Isus’ şi „îngerii săi plini de putere" (2 Tesaloniceni 1:7). Prin urmare, Biblia vorbeşte despre Mihail şi „îngerii lui", precum şi despre Isus şi „îngerii săi" (Matei 13:41; 16:27; 24:31; 1 Petru 3:22). în¬trucât nu există nici o dovadă în Cuvântul lui Dumnezeu că ar exista două armate de îngeri fideli în cer — una con¬dusă de Mihail şi alta, de Isus —, este logic să tragem concluzia că Mihail este, de fapt, Isus Cristos în poziţie cerească.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: