Profeţia lui Daniel despre venirea lui Mesia

PROFETUL Daniel a trăit cu mai bine de 500 de ani înainte de naşterea lui Isus. Cu toate acestea, lehova i-a dezvăluit lui Daniel informaţii despre timpul când Isus avea să fie uns Me-sia ori Cristos. Iată ce mesaj a primit Daniel: „Să ştii deci şi să înţelegi, că de la darea poruncii pentru restabilirea şi zidirea din nou a Ierusalimului, până la Unsul (Mesia), Prinţul, sud şapte săptămâni şi şaizeci şi două de săptămâni". — Danie 9:25.

Pentru a stabili timpul venirii lui Mesia, trebuie să ştim ma întâi când a început perioada care avea să conducă la el. Po trivit profeţiei, ea trebuia să înceapă odată cu „darea porur cii pentru restabilirea şi zidirea din nou a Ierusalimului". îns când ‘a fost dată porunca’? Neemia, un scriitor al Bibliei, spune că porunca pentru reconstruirea zidurilor Ierusalimu lui a fost dată „în anul al douăzecilea al împăratului Artaxer-xes" (Neemia 2:1, 5-8). Istoricii confirmă că primul an complet de domnie al lui Artaxerxes a fost 474 î.e.n. Prin urmare, al douăzecilea an de domnie a fost 455 î.e.n. Acum ştim când a început să se împlinească profeţia mesianică a lui Daniel: în 455 î.e.n.

Daniel ne spune şi cât avea să dureze perioada dinaintea venirii lui ‘Mesia, Prinţul’. Profeţia vorbeşte despre „şapte săptămâni şi şaizeci şi două de săptămâni" — în total, 69 de săptămâni. Cât urma să dureze această perioadă? Potrivit mai multor traduceri ale Bibliei, nu este vorba despre săptămâni a câte şapte zile, ci săptămâni de ani, fiecare săptămână reprezentând şapte ani. Acest concept al săptămânilor de ani nu era nou pentru evreii din vechime. Ei ţineau, de exemplu, un an sabatic la fiecare şapte ani (Exodul 23:10, 11). Aşadar, cele 69 de săptămâni profetice, a câte 7 ani fiecare, totalizează 483 de ani.

Acum nu trebuie decât să calculăm această perioadă. Dacă socotim 483 de ani începând din 455 î.e.n., ajungem la anul 29 e.n. Acesta este chiar anul în care Isus a fost botezat şi a devenit Mesia (Luca 3:1, 2, 21, 22). Ce împlinire remarcabi¬lă a cunoscut această profeţie biblică!

Din 455 î.e.n. până în anul 1 î.e.n. sunt 454 de ani. Din anul 1 î.e.n. până în anul 1 e.n. este un singur an (deoarece nu a existat anul 0), iar din anul 1 e.n. până în 29 e.n. sunt 28 de ani. Făcând suma acestor 3 perioade obţinem 483 de ani. Isus a fost „stârpit" în moarte în 33 e.n., pe Parcursul celei de-a 70-a săptămâni de ani (Daniel 9:24, 26). Vezi cartea &t acordăm atenţie profeţiei lui Daniel!, capitolul 11, şi Perspicacitate pentru înţelegerea Scripturilor (engl.), volumul 2, paginile 899-901. Ambele c8rţi sunt publicate de Martorii lui lehova.

Reclame

Un răspuns to “Profeţia lui Daniel despre venirea lui Mesia”

  1. Dyia Says:

    Buna!
    Am citit tema 70 de saptamani de pe site’ul http://www.ce-spun-proorocii.com
    Merita studiata cu atentie!
    Ce parere aveti despre ea?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: