RECUNOAŞTE DOVEZILE DE IUBIRE ALE LUI DUMNEZEU Şl RĂSPUNDE LA ELE

Ca să rămânem în iubirea lui Dumnezeu trebuie să înţelegem cum ne-a arătat el iubire. Gândeşte-te la câteva dintre adevărurile biblice pe care le-ai învăţat studiind această carte. în calitate de Creator, lehova a pregătit pământul pentru noi, făcându-1 o locuinţă încântătoare. S-a îngrijit ca planeta noastră să aibă din abundenţă hrană şi apă, resurse naturale, animale încântătoare şi peisaje mirifice. în calitate de Autor al Bibliei, Dumnezeu ne-a revelat numele şi calităţile sale. Din Cuvântul său mai aflăm că el l-a trimis pe Fiul lui preaiubit pe pământ şi că a permis ca acesta să sufere şi să moară pentru noi (Ioan 3:16). Ce importanţă are acest dar pentru noi? Ne oferă o speranţă minunată.

Această speranţă depinde de o altă acţiune întreprinsă de Dumnezeu în folosul nostru. lehova a întemeiat un guvern ceresc, Regatul mesianic. în curând, acesta va pune capăt suferinţei şi va transforma pământul în paradis. Gândeşte-te! In acest paradis, vom putea trăi pentru totdeauna în pace Şi fericire (Psalmul 37:29). Dumnezeu ne arată cum putem avea o viaţă fericită încă de acum. El ne-a dat şi darul rugăciunii ca să putem comunica liber cu el. Acestea sunt doar câteva dovezi de iubire ale lui lehova faţă de omenire în ge¬neral şi faţă de tine în particular.

De aceea, ar trebui să te întrebi: Cum răspund eu la iubirea lui lehova? Mulţi ar putea spune: „Arătându-i şi eu iubire". Eşti şi tu de aceeaşi părere? Isus a explicat care este cea mai

mare poruncă: „Să-1 iubeşti pe leho-

va Dumnezeul tău cu toată inima ta şi cu tot sufletul tău şi cu toată mintea ta" (Matei 22:37). Cu siguranţă, avem multe motive să-1 iubim pe lehova Dumnezeu. însă, pentru a-1 iubi pe lehova cu toată inima, cu tot sufletul şi cu toată mintea ta, crezi că este suficient doar să simţi că ai această iubire?

Aşa cum reiese din Biblie, iubirea faţă de Dumnezeu este mai mult decât un sentiment. Deşi este foarte important să simţim iubire faţă de lehova, acest sentiment este doar în¬ceputul adevăratei iubiri pe care trebuie să i-o purtăm. Din-tr-o sămânţă de măr poate creşte un pom încărcat de fructe. Dai1 dacă i-ai cere cuiva un măr şi ţi-ar da o sămânţă de măr, ai fi mulţumit? Puţin probabil! în mod asemănător, a simţi că-1 iubeşti pe lehova Dumnezeu este doar primul pas. Biblia ne învaţă: „Iată ce înseamnă iubirea de Dumnezeu: să respectăm poruncile sale; iar poruncile sale nu sunt împovărătoare (1 Ioan 5:3). Pentru a fi autentică, iubirea faţă de Dumnezeu trebuie să dea roade excelente, trebuie exprimată prin fapte. – Matei 7:16-20.

Demonstrăm iubire faţă de Dumnezeu dacă respectăm poruncile şi principiile sale. Acest lucru nu este greu. Legile lui lehova nu sunt împovărătoare. Dimpotrivă, ne ajută să ducem o viaţă fericită şi plină de satisfacţii (Isaia 48:17,18). Lă-sându-ne îndrumaţi de Tatăl nostru ceresc, îi demonstrăm că apreciem profund tot ceea ce a făcut pentru noi. Din nefericire, sunt prea puţine persoane astăzi care manifestă o astfel de apreciere. Noi nu dorim să fim nerecunoscători, asemenea unor oameni din zilele lui Isus. Isus a vindecat zece leproşi, însă numai unul s-a întors să-i mulţumească (Luca 17:12-17). Fără îndoială că dorim să urmăm exemplul omului recunoscător, nu al celor nouă lipsiţi de apreciere!

Dar care sunt poruncile lui lehova pe care trebuie să le respectăm? Pe parcursul studierii acestei cărţi, am analizat multe dintre ele. Să recapitulăm câteva. Respectarea poruncilor lui Dumnezeu ne va ajuta să rămânem în iubirea lui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: