BOTEZUL SI PRIETENIA TA CU DUMNEZEU

Cum se efectuează botezul creştin?

Ce paşi trebuie să faci ca să te califici pentru botez?

Cum se dedică cineva lui Dumnezeu?

Ce anume ar trebui să te îndemne să te botezi?

„IATĂ apă! Ce mă împiedică să fiu botezat? " Această întrebare a fost pusă în secolul I e.n. de un funcţionar de la curtea Etiopiei. Un creştin pe nume Filip îi demonstrase că Isus era promisul Mesia. Profund impresionat de cele învăţate din Scripturi, etiopianul a trecut la acţiune. El şi-a manifestat dorinţa de a fi botezat! — Faptele 8:26-36.

Dacă ai studiat cu atenţie capitolele precedente cu un Martor al lui lehova, poate că şi tu te întrebi: Ce mă împiedică să fiu botezat? Ai învăţat deja despre promisiunea biblică de a trăi veşnic în Paradis (Luca 23:43; Revelaţia 21:3, 4). Ai învăţat, de asemenea, despre starea morţilor şi despre speranţa învierii (Eclesiastul 9:5; Ioan 5:28, 29). Probabil că asişti alături de Martorii lui lehova la întrunirile congregaţiei şi observi modul în care practică ei religia adevărată (Ioan 13:35). Şi, lucrul cel mai important, ai început să cultivi relaţii personale cu lehova Dum¬nezeu.

Cum poţi arăta că doreşti să-i slujeşti lui Dumnezeu? Isus le-a spus continuatorilor săi: „Duceţi-vă … şi faceţi discipoli din oameni ai tuturor naţiunilor, botezându-i" (Matei 28:19). Isus însuşi a fost botezat în apă, lăsându-ne un exemplu în acest sens. El n-a fost doar stropit cu apă şi nici nu i s-a turnat apă pe cap (Matei 3:16). Cuvântul „a boteza" provine dintr-un termen grecesc care înseamnă „a cufunda". Prin urmare, botezul creştin presupune cufundarea totală în apă.

Botezul în apă este o cerinţă pentru toţi cei care doresc să se bucure de relaţii personale cu lehova Dumnezeu. Prin botez, demonstrezi în mod public că doreşti să-i slujeşti lui Dumnezeu şi că îţi găseşti desfătarea în înfăptuirea voinţei sale (Psalmul 40:7, 8). Totuşi, ca să te califici pentru botez, trebuie mai întâi să faci anumiţi paşi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: