CE TREBUIE SĂ FACEM PENTRU A NE FI ASCULTATE RUGĂCIUNILE

Ascultă lehova toate rugăciunile? Iată ce le-a spus el israeliţilor răzvrătiţi din zilele profetului Isaia: „Oricât de mult v-aţi ruga, n-ascult: mâinile vă sunt pline de sânge! " (Isaia 1:15). Prin urmare, unele dintre acţiunile noastre îl pot determina pe Dumnezeu să nu ne asculte rugăciunile. Pentru ca Dumnezeu să accepte, aşadar, rugăciunile noastre trebuie să întrunim câteva cerinţe de bază.

O cerinţă esenţială este aceea să avem credinţă (Marcu 11:24). Iată ce a scris apostolul Pavel: „Fără credinţă este imposibil să-i plăcem [lui Dumnezeu], fiindcă cel ce se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că el există şi că devine răsplătitorul celor care îl caută stăruitor" (Evrei 11:6). Adevărata credinţă înseamnă mai mult decât a şti că Dumnezeu există şi că ne ascultă rugăciunile. Credinţa se demonstrează prin fapte. Astfel, modul în care ne trăim viaţa în fiecare zi trebuie să reflecte credinţa noastră. — Iacov 2:26.

De asemenea, lehova pretinde umilinţă şi sinceritate din partea celor care se apropie de el în rugăciune. Nu-i aşa că avem motive întemeiate să fim umili când îi vorbim lui lehova? Când se adresează unui rege sau unui preşedinte, oamenii sunt în general respectuoşi, recunoscând poziţia acestuia de înalt demnitar. Cu atât mai mult ar trebui să manifestăm respect când ne apropiem de lehova (Psalmul 138:6)! El este „Dumnezeul Cel Atotputer-nic" (Geneza 17:1)! Modul în care ne adresăm lui Dumnezeu în rugăciune trebuie să reflecte faptul că recunoaştem cu umilinţă poziţia pe care o avem înaintea lui. Tot umilinţa este cea care ne va îndemna să ne rugăm din inimă şi cu sinceritate, evitând rugăciunile mecanice, repetitive. – Matei 6:7, 8.

O altă cerinţă pentru a fi ascultaţi de Dumnezeu este aceea de a acţiona în armonie cu rugăciunile noastre. lehova doreşte să facem tot ce ne stă în putinţă în legatară cu lucrul pentru care ne-am rugat. De exemplu, dacă ne rugăm „dă-ne astăzi pâinea noastră pentru această zi", trebuie să lucrăm din greu indiferent de locul de muncă pe care-1 găsim (Matei 6:11; 2 Tesaloniceni 3:10). Dacă îi cerem ajutorul pentru a ne învinge o slăbiciune carnală, trebuie să fim atenţi să evităm situaţiile care ne-ar putea duce în ispită (Coloseni 3:5). Pe lângă aceste cerinţe de bază, este important să cunoaştem şi răspunsul la câteva întrebări privitoa¬re la rugăciune.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: