ORIGINILE CRĂCIUNULUI

Oamenii au început să celebreze naşterea lui Isus la

decembrie abia la câteva secole după moartea lui. însă

nu s-a născut la această dată, ci, conform dovezilor, în luna octombrie. Atuncii, de ce a fost aleasă ziua de 25 decembrie? Unii aşa-zişi creştini „au dorit ca [această] dată să coincidă cu sărbătoarea romană păgână care celebra «naşterea soarelui invincibil»" {The New Encyclopcedia Britan-nica). Iarna, când puterea soarelui părea mai slabă, păgânii obişnuiau să practice anumite ritualuri pentru a aduce înapoi soarele dătător de lumină şi căldură din călătoriile sale îndepărtate. Se credea că 25 decembrie era ziua când soarele îşi începea călătoria de întoarcere. în dorinţa de a-i converti pe păgâni, conducătorii religioşi au adoptat această sărbătoare şi au încercat s-o „creştineze".

10 Originea păgână a Crăciunului este recunoscută de mult timp. Din cauza provenienţei lui nebiblice, Crăciunul a fost interzis în Anglia şi în unele colonii americane pe parcursul secolului al XVII-lea. Cine lipsea de la muncă în acea zi trebuia să plătească o amendă. Dar, după puţin timp, vechile obiceiuri au fost reluate, adăugân-du-se chiar şi obiceiuri noi. Crăciunul a ajuns din nou o sărbătoare importantă şi continuă să fie considerată aşa în multe ţări. Totuşi, din cauza legăturii lui cu religia falsă, cei care doresc să fie aprobaţi de Dumnezeu nu celebrează nici Crăciunul, nici

Şi Saturnaliile au avut un rol important în alegerea zilei de 25 decembrie. Această sărbătoare în cinstea zeului roman al agriculturii se ţinea între 17 şi 24 decembrie. Cu această ocazie, oamenii organizau petreceri şi îşi ofereau cadouri.vreo altă sărbătoare care îşi are originea în închinarea păgână.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: