PRIMII CREŞTINI NU AU SĂRBĂTORIT CRĂCIUNUL

Modul de închinare al unei persoane poate fi contaminat de religia falsă când aceasta participă la sărbători foarte populare. Să luăm ca exemplu Crăciunul, despre care se crede că celebrează naşterea lui Isus Cristos. Aproape toate religiile aşa-zis creştine serbează Crăciunul. Totuşi, nu există nici o dovadă că discipolii lui Isus din secolul I ar fi ţinut această sărbătoare. Iată ce se spune într-o carte: „în primele două secole după naşterea lui Cristos, nimeni nu a ştiut cu exactitate data naşterii lui şi erau puţini cei interesaţi s-o afle" (Sacred Origins ofFrofound Things, de Charles Panati).

Totuşi, chiar dacă ar fi ştiut data exactă a naşterii lui Isus, discipolii săi nu ar fi serbat-o. De ce? Deoarece, aşa cum se spune într-o enciclopedie, primii creştini „considerau sărbătorirea zilei de naştere un obicei păgân" (The World Book Encyclopediă). în Biblie sunt menţionate doar două situaţii în care s-a celebrat o zi de naştere, ambele re-ferindu-se la conducători care nu i se închinau lui lehova (Geneza 40:20; Marcu 6:21). De asemenea, erau celebrate zilele de naştere ale unor zeităţi păgâne. De exemplu, la

mai, romanii serbau ziua de naştere a zeiţei Diana. A

doua zi se sărbătorea naşterea zeului-soare, Apolo. Astfel,

celebrarea zilelor de naştere era asociată cu păgânismul, nu

cu creştinismul.

Mai există un motiv pentru care creştinii din secolul I nu ar fi serbat naşterea lui Isus. Discipolii săi ştiau fără îndoială că aceste aniversări aveau legătură cu unele superstiţii. De exemplu, mulţi greci şi romani din antichitate credeau că fiecare om are un spirit protector care a asistat la naşterea sa şi care veghează asupra lui pe tot parcursul vieţii. într-o carte se spune: „Acest spirit avea o relaţie mistică cu zeul în a cărui zi de naştere se năştea omul respectiv" (The hore of Birthdays, de Ralph şi Adelin Linton). Cu siguranţă, lui lehova nu-i place nici o sărbătoare care face vreo asociere între Isus şi unele superstiţii (Isaia 65:11,12). Având în vedere aceste lucruri, de ce a ajuns atunci Crăciunul o sărbătoare atât de populară?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: