ACUZAŢIA LUI SATAN

în capitolul 11, am văzut cum a pus la îndoială Satan Diavolul suveranitatea lui Dumnezeu. Satan 1-a acuzat pe Dumnezeu că minte şi a insinuat că Iehova a fost nedrept când nu le-a permis lui Adam şi Evei să decidă singuri ce era bine şi ce era rău. După păcatul acestora şi pe măsură ce pământul se umplea de urmaşii lor, Satan a pus la îndoială motivaţia tuturor oamenilor. „Oamenii nu-i slujesc lui Dumnezeu din iubire", a susţinut Satan. „Dacă mi s-ar da ocazia, i-aş putea întoarce pe toţi împotriva lui Dumnezeu." Relatarea despre Iov arată că aşa a gândit Satan. Dar cine a fost Iov şi cum a fost el implicat în controversa ridicată de Satan?

Iov a trăit cu circa 3 600 de ani în urmă. Iov a fost un om bun, întrucât Iehova a spus despre el: „Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om integru şi drept, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău" (Iov 1:8). Iov era plăcut în ochii lui Dumnezeu.

Satan a pus la îndoială motivaţia cu care Iov îi slujea lui Dumnezeu. El i-a spus lui Iehova: „Nu l-ai înconjurat Tu cu un gard de protecţie, pe el [Iov], casa lui şi tot ce este al lui? Ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi averile lui acoperă ţara. Dar ia întinde-Ţi mâna şi atinge-Te de tot ce are, şi sunt în¬credinţat că Te va blestema în faţă". — Iov 1:10,11.

Prin aceste cuvinte, Satan a susţinut că Iov îi slujea lui Dumnezeu din interes. El a mai spus că Iov s-ar răzvrăti împotriva lui Dumnezeu dacă ar fi pus la încercare. Cum a reacţionat Iehova la acuzaţia lui Satan? întrucât era pusă la îndoială motivaţia lui Iov, Iehova i-a permis lui Satan să-1 încerce pe Iov. Acest test avea să demonstreze dacă Iov îl iubea sau nu pe Dumnezeu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: