DE CE PERMITE DUMNEZEU SUFERINTA

Ce controversă a apărut în Eden?

Cum va înlătura Dumnezeu efectele suferinţei umane?

DUPĂ o luptă cumplită purtată într-o ţară sfâşiată de război, corpurile neînsufleţite a mii de civili — femei şi copii — au fost aşezate într-o groapă comună. în jurul mormântului au fost puse cruci pe care scria: „De ce?" De multe ori această întrebare vădeşte disperarea oamenilor în faţa războaielor, a dezastrelor, a bolilor sau a actelor criminale care le ucid pe cineva drag, le distrug casele ori le provoacă alte suferinţe de nedescris. Ei vor să ştie de ce li se întâmplă astfel de tragedii.

De ce permite lehova Dumnezeu suferinţa? Dacă el este atotputernic, iubitor, înţelept şi drept, de ce este lumea plină de ură şi de nedreptăţi? Ţi-ai pus şi tu vreodată aceste întrebări?

Este greşit să ne întrebăm de ce permite Dumnezeu suferinţa? Unora le este teamă că, punând o astfel de întrebare, ar da dovadă de necredinţă sau de lipsă de respect faţă de Dumnezeu. Dar, citind Biblia, vei vedea că oameni fideli şi temători de Dumnezeu şi-au pus asemenea întrebări. De exemplu, profetul Habacuc 1-a întrebat pe lehova: „De ce mă faci să văd lucruri dăunătoare şi te uiţi mereu la nenorocire? De ce în faţa mea este jaf şi violen¬ţă, de ce sunt certuri şi de ce se ivesc dispute? " — Habacuc 1:3, NW.

L-a mustrat lehova pe fidelul profet Habacuc pentru că a pus astfel de întrebări? Nu, dimpotrivă, Dumnezeu s-a îngrijit ca aceste cuvinte sincere să fie consemnate în relatarea biblică inspirată. De asemenea, Dumnezeu l-a ajutat pe profet să înţeleagă mai bine situaţia şi să dobândească o credinţă mai puternică. lehova doreşte să te ajute şi pe tine să faci acelaşi lucru. Aminteşte-ţi ce ne spune Biblia: „El se îngrijeşte de voi" (1 Petru 5:7). Dumnezeu urăşte mai mult de¬cât oricine răutatea şi suferinţa provocată de aceasta (Isaia 55:8, 9). Atunci de ce există atâta suferinţă în lume?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: