ÎNGERII OFERĂ SPRIJIN Şl OCROTIRE

încă de când au asistat la crearea primilor oameni, fiinţele spirituale fidele au dovedit un viu interes faţă de familia umană, tot mai numeroasă, şi faţă de împlinirea scopului lui Dumnezeu (Proverbele 8:30, 31; 1 Petru 1:11, 12). Dar, cu trecerea timpului, îngerii au văzut cum majoritatea oamenilor s-au îndepărtat de Creatorul lor iubitor. Acest lucru i-a întristat cu siguranţă. însă de fiecare dată când un om se întoarce la lehova „este bucurie printre îngeri" (Luca 15:10). Având în vedere interesul sincer pe care îl au îngerii faţă de slujitorii lui Dumnezeu, nu este de mirare că lehova i-a folosit de multe ori pentru a-şi întări şi ocroti slujitorii fideli de pe pământ (Evrei 1:7,14). Să dăm câteva exemple.

Dreptul Lot şi fiicele sale au supravieţuit distrugerii oraşelor nelegiuite Sodoma şi Gomora graţie ajutorului a doi îngeri, care i-au scos din zona periculoasă (Geneza 19:15, 16). Câteva secole mai târziu, profetul Daniel a fost aruncat într-o groapă cu lei, dar a scăpat nevătămat. Iată ce a spus el: „Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Său şi a închis gura leilor" (Daniel 6:22). în secolul I e.n., un înger 1-a eliberat din închisoare pe apostolul Petru (Faptele 12:6-11). De asemenea, îngerii l-au sprijinit pe Isus la începutul ministerului său pământesc (Marcu 1:13). Cu puţin timp înainte ca Isus să moară, i s-a arătat un înger, care „1-a întărit" (Luca 22:43). Ce mult trebuie să fi însemnat pentru Isus sprijinul îngerului în acele momente cruciale din viaţa sa!

în prezent, îngerii nu li se mai arată slujitorilor lui Dumnezeu de pe pământ. Deşi oamenii nu-i pot vedea, îngerii puternici continuă să-i ocrotească pe slujitorii lui lehova mai ales din punct de vedere spiritual. în Biblie se spune: „îngerul Domnului îşi aşază tabăra în jurul acelora care se tem de El şi-i scapă" (Psalmul 34:7, Comilescu, 2001). De ce sunt aceste cuvinte deosebit de încurajatoare? Deoarece există creaturi spirituale rele care vor să ne distrugă! Cine sunt ele? De unde provin? Cum încearcă să ne facă rău? Pentru a afla răspunsul, să vedem pe scurt ce s-a întâmplat la începutul istoriei umane.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: