Ce este Regatul lui Dumnezeu

Ce ne spune Biblia despre Regatul lui Dumnezeu?

Ce va realiza el?

Când va înfăptui Regatul voinţa lui Dumnezeu pe pământ?

MILIOANE de oameni de pe întregul pământ ştiu rugăciunea cunoscută de mulţi ca Tatăl nostru. Această rugăciune celebră, lăsată ca model de însuşi Isus Cristos, este o rugăciune plină de semnificaţie. Analizând primele trei cereri menţionate în ea, vom afla mai multe lucruri despre ceea ce ne învaţă în realitate Biblia.

La începutul rugăciunii model, Isus le-a spus ascultătorilor săi: „Trebuie deci să vă rugaţi astfel: «Tatăl nostru care eşti în ceruri, să fie sfinţit numele tău. Să vină regatul tău. Să se facă voinţa ta, precum în cer, aşa şi pe pământ»" (Ma¬tei 6:9-13). Ce semnificaţie au aceste trei cereri?

Am învăţat deja multe despre numele lui Dumnezeu, lehova. Am discutat puţin şi despre voinţa lui Dumnezeu: despre ce a făcut şi ce va mai face el pentru omenire. însă la ce s-a referit Isus când ne-a învăţat să ne rugăm: „Să vină regatul tău"? Ce este Regatul lui Dumnezeu? Cum va sfinţi venirea Regatului numele lui Dumnezeu? Şi ce legătură are venirea acestui Regat cu înfăptuirea voinţei lui Dumnezeu?

CE ESTE REGATUL LUI DUMNEZEU

Regatul lui Dumnezeu este un guvern instituit de lehova şi condus de un rege ales de el. Cine este acest Rege? Isus Cristos. Fiindu-le superior tuturor conducătorilor umani, el este numit „Regele celor care domnesc ca regi şi Domnul celor care guvernează ca domni" (1 Timotei 6:15). El are puterea să facă mult mai mult bine decât top conducătorii umani, oricât de buni ar fi ei.

De unde va domni Regatul lui Dumnezeu? Gândeşte-te: unde se află acum Isus? Cu siguranţă, îţi aminteşti că a murit pe un stâlp de tortură, iar mai târziu a fost înviat. La scurt timp după aceea, el s-a înălţat la cer (Fapte¬le 2:33). Aşadar, Regatul lui Dumnezeu se află în cer, iar Biblia îl numeşte în mod potrivit „regatul… ceresc" (2 Ti¬motei 4:18). Deşi este în cer, el va domni peste locuitorii pământului. — Revelaţia 11:15.

De ce este Isus un Rege deosebit? Un motiv este acela că el nu va muri niciodată. Spre deosebire de regii umani, el este — potrivit Bibliei — „singurul care are nemurirea, care locuieşte într-o lumină inaccesibilă" (1 Timotei 6:16). Aceasta înseamnă că toate lucrurile bune pe care le face Isus vor dăinui în timp. Şi, cu siguranţă, el va înfăptui multe lucruri bune!

Să examinăm acum o profeţie biblică referitoare la Isus: „Duhul DOMNULUI Se va odihni peste El, duh de înţelepciune şi de pricepere, duh de sfat şi de tărie, duh de cunoştinţă şi de frică de DOMNUL. Plăcerea Lui va fi frica de DOMNUL; nu va judeca după înfăţişare, nici nu va hotărî după cele auzite, ci va judeca pe cei săraci cu dreptate şi va hotărî cu nepărtinire asupra celor întristaţi ai ţării"(Isaia 11:2-4). Aceste cuvinte arată că Isus urma să domnească cu dreptate şi compasiune peste toţi oamenii de pe pământ. Ţi-ar plăcea să ai un astfel de conducător?

Să ne mai gândim la un aspect legat de Regatul lui Dumnezeu: Isus nu va domni singur. Apostolul Pavel i-a spus lui Timotei: „Dacă vom persevera, vom şi domni ca regi împreună cu el" (2 Timotei 2:12). într-adevăr, Pavel, Timotei şi alţi oameni fideli aleşi de Dumnezeu vor domni împreună cu Isus în Regatul ceresc. Câte persoane vor avea acest privilegiu.

Aşa cum am învăţat în capitolul 7, apostolul Ioan a avut o viziune în care 1-a văzut pe ‘Mielul [Isus Cristos], stând pe muntele Sion [poziţia sa de rege în cer], şi cu el o sută patruzeci şi patru de mii, care aveau numele său şi numele Tatălui său scrise pe frunte’. Cine sunt aceşti 144000? Ioan însuşi ne spune: „Aceştia sunt cei care îl urmează încontinuu pe Miel oriunde merge. Aceştia au fost cumpăraţi dintre oameni ca prime roade pentru Dumnezeu şi pentru Miel" (Revelaţia 14:1, 4). într-adevăr, ei sunt continuatori fideli ai lui Isus Cristos aleşi în mod special pentru a domni cu el în cer. După ce sunt înviaţi la viaţă cerească, „ei vor domni ca regi peste pământ" alături de Isus (Revelaţia 5:10). începând din zilele apostolilor, Dumnezeu a ales creştini fideli pentru strângerea celor 144 000.

10 Este o dovadă de mare iubire din partea lui lehova că

s-a îngrijit ca Isus şi cei 144 000 să domnească peste ome-

nire. De ce? Un motiv este acela că Isus ştie ce înseamnă

să fii om şi să suferi. Potrivit cuvintelor lui Pavel, Isus nu

este unul „care să nu poată avea compătimire pentru slă-biciunile noastre, ci [unul] care în toate privinţele a fost pus la încercare ca noi, dar fără păcat" (Evrei 4:15; 5:8). Şi cei care vor domni împreună cu el au suferit şi au perseverat pe parcursul vieţii lor umane. în plus, ei s-au luptat cu imperfecţiunea şi cu tot felul de boli. Cu siguranţă, ei vor înţelege problemele oamenilor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: