O speranţă reală pentru cei dragi care au murit

De unde ştim că va exista o înviere?

De unde ştim că lehova este dornic să-i învie pe morţi?

Cine va fi înviat?

IMAGINEAZĂ-ŢI că eşti urmărit de un duşman foarte crud, mult mai puternic şi mai rapid decât tine. Ştii că e nemilos deoarece l-ai văzut omorându-ţi câţiva prieteni. Oricât de tare fugi, el se apropie tot mai mult de tine. N-ai nici o scăpare. Dar deodată apare un salvator. El este mult mai puternic decât duşmanul tău şi îţi promite că te va ajuta. Ce uşurare simţi!

Putem spune că, într-un anumit sens, şi tu eşti urmărit de un duşman asemănător. De fapt, cu toţii suntem urmăriţi de el. Aşa cum am văzut în capitolul precedent, Biblia spune că moartea este un duşman. Nimeni nu poate fugi sau scăpa de ea. Majoritatea dintre noi am văzut acest duşman curmând viaţa unor persoane dragi. însă lehova este mult mai puternic decât moartea. El este acel Salvator plin de iubire care a demonstrat deja că poate învinge acest duşman. în plus, lehova ne promite că va distruge moartea pentru totdeauna. Biblia ne învaţă: „Ca ultim duşman, moartea va fi redusă la nimic" (1 Corin¬teni 15:26). Ce veste bună!

Să ne gândim la durerea pe care o simţim când moartea ne răpeşte pe cineva drag. Aceasta ne va ajuta să apreciem şi mai mult o promisiune a lui lehova care ne va aduce multă bucurie: promisiunea că morţii vor trăi din nou (Isaia 26:19). Ei vor fi readuşi la viaţă. în aceasta constă, de fapt, speranţa învierii!

CÂND ÎŢI MOARE CINEVA DRAG

Ai pierdut pe cineva drag în moarte? Durerea sfâşietoare şi sentimentele de neputinţă pot fi insuportabile. în astfel de momente, trebuie să ne îndreptăm spre Cuvântul lui Dumnezeu pentru mângâiere (2 Corinteni 1:3, 4). Biblia ne ajută să înţelegem cum privesc lehova şi Isus moartea. Isus, care a oglindit în mod perfect personalitatea Tatălui său, a cunoscut el însuşi durerea provocată de moartea cuiva apropiat (Ioan 14:9). Când trecea prin Ierusalim, Isus obişnuia să-i viziteze pe Lazăr şi pe surorile lui, Măria şi Marta, care locuiau în Betania, un oraş vecin. Ei deveniseră prieteni apropiaţi. Biblia ne spune: „Isus iubea pe Marta şi pe sora ei şi pe Lazăr" (Ioan 11:5). însă, aşa cum am văzut în capitolul precedent, Lazăr murise.

Ce a simţit Isus când prietenul său a murit? Din relatarea biblică aflăm că Isus a venit la rudele şi la prietenii îndureraţi ai lui Lazăr. Când i-a văzut, Isus a fost profund mişcat: „a gemut în spirit şi s-a tulburat". Relatarea spune în continuare că „a izbucnit în lacrimi" (Ioan 11:33, 35). A fost Isus cuprins de deznădejde? Nicidecum. De fapt, Isus ştia că urma să se întâmple un lucru extraordinar (Ioan 11:3, 4). Cu toate acestea, el a simţit suferinţa provocată de moarte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: