ESTE BINE SĂ CUNOAŞTEM ADEVĂRUL DESPRE MOARTE

Este o mângâiere să ştim ce spune Biblia despre starea morţilor. Aşa cum am văzut, morţii nu suferă. Nu trebuie să ne fie frică de ei, deoarece nu ne pot face nici un rău.Ei n-au nevoie de ajutorul nostru şi nici nu ne pot ajuta.Noi nu putem vorbi cu ei, şi nici ei nu pot vorbi cu noi. Mulţi conducători religioşi pretind în mod fals că îi potajuta pe cei care au murit, iar oamenii care îi cred sunt dis-puşi să-i plătească pentru aceasta. însă cunoscând adevărul, noi nu suntem o pradă uşoară pentru cei care predau astfel de învăţături false.

Este religia ta de acord cu ceea ce ne învaţă Biblia despre morţi? Majoritatea religiilor nu sunt de acord. De ce?Deoarece învăţăturile lor au fost influenţate de Satan. El se foloseşte de religia falsă pentru a-i face pe oameni să creadă că după moartea corpului, ei continuă să trăiască în lumea spiritelor. Aceasta este una dintre minciunile fo-

losite de Satan pentru a-i îndepărta pe oameni de lehova Dumnezeu. în ce sens?

Aşa cum am văzut mai înainte, unele religii îşi învaţă enoriaşii că oamenii care comit fapte rele merg după moar- te într-un loc al chinului veşnic. Această învăţătură îl dezonorează pe Dumnezeu. lehova este un Dumnezeu al iubirii; el nu i-ar face niciodată pe oameni să sufere în acest mod (1 Ioan 4:8). Ce-ai crede despre cineva care şi-ar pe- depsi copilul neascultător băgându-i mâna în foc? Ai pu- tea să respecţi un astfel de om? Dimpotrivă, nici măcar n-ai vrea să-1 cunoşti! Ai spune, mai degrabă, că este lipsit de inimă. Şi totuşi, Satan vrea să credem că lehova îi chinuieşte pe oameni într-un foc veşnic.Satan se foloseşte, de asemenea, de unele religii pentru a-i învăţa pe oameni că după moarte aceştia devin spirite pe care cei vii trebuie să le respecte şi să le onoreze. Potrivit acestei învăţături, spiritele morţilor pot fi prieteni puternici sau duşmani necruţători. Mulţi oameni cred această minciună. Fiindu-le teamă de morţi, ei le aduc onoare şi chiar li se închină. Biblia însă ne învaţă că morţii dorm şi că ar trebui să ne închinăm numai lui lehova, singurul Dumnezeu adevărat şi Creatorul nostru, care ne oferă toate lu- crurile necesare vieţii. — Revelaţia 4:11.

Cunoscând adevărul despre starea morţilor, nu cazi în capcana ideilor religioase false. în plus, poţi înţelege şi alte învăţături biblice. De exemplu, promisiunea vieţii veşnice pe un pământ paradiziac capătă sens când înţelegi că mor- ţii nu merg în lumea spiritelor. zu Cu mult timp în urmă, un bărbat drept pe nume Iov a pus întrebarea: „Dacă moare un om, va trăi el din nou? " (Iov 14:14, Cornilescu, 2001). Poate fi adusă din nou la viaţă o persoană care doarme în moarte? Aşa cum vom vedea în capitolul următor, ceea ce ne învaţă Biblia în acest sens ne poate aduce multă mângâiere.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: