CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN REALITATE CU NOI LA MOARTE

Ce se întâmplă cu oamenii când mor? Pentru lehova, Cel care a creat creierul, acest lucru nu este un mister. El cunoaşte adevărul, iar în Cuvântul său, Biblia, ne spune care este starea morţilor. învăţătura biblică este clară: La moarte, omul încetează să existe. Moartea este opusul vieţii. Morţii nu văd, nu aud şi nu gândesc. Nimic din noi nu supravieţuieşte morţii corpului. Noi nu avem un suflet sau un spirit nemuritor.*

După ce a spus că cei vii ştiu că vor muri, Solomon a adăugat: „Cei morţi nu ştiu nimic". Apoi, Solomon a explicat acest adevăr fundamental spunând că morţii nu pot nici să iubească, nici să urască, şi că în mormânt „nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune" (Eclesiastul 9:5, 6, 10). în mod asemănător, în Psalmul 146:4 se spune că arunci când un om moare „îi pier şi planurile". Suntem muritori şi odată cu moartea corpului nostru înce¬tăm să existăm. Viaţa noastră este ca flacăra unei lumânări: când se stinge, încetează să existe — nu merge într-un alt loc.

CE A SPUS ISUS DESPRE MOARTE

Isus Cristos a vorbit despre starea morţilor. De exemplu, când a murit Lazăr, o cunoştinţă apropiată, el le-a spus discipolilor săi: „Lazăr, prietenul nostru, s-a dus să se odihnească". Din cuvintele lui Isus, discipolii au înţeles că Lazăr dormea, refăcându-se după o boală. Dar ei înţeleseseră greşit. Atunci Isus le-a spus clar: „Lazăr a murit" (Ioan 11:11-14). Aţi remarcat, pro¬babil, că Isus a asemănat moartea cu odihna şi somnul. Lazăr nu se afla nici în cer, nici în focul iadului. El nu era alături de îngeri sau de strămoşii săi. Nici nu urma să renască într-un alt corp omenesc. Pur şi simplu, el se odihnea în moarte, ca şi cum s-ar fi aflat într-un somn adânc, fără visuri. Şi alte texte biblice compară moartea cu somnul. De exemplu, când discipolul Ştefan a fost omorât cu pietre, Biblia spune că „a adormit" (Faptele 7:60). în mod asemănător, apostolul Pavel a scris despre unii din zilele lui că „au adormit în moarte". — 1 Corin¬teni 15:6.

Făcea parte moartea din scopul iniţial al lui Dumnezeu? Nicidecum! lehova i-a creat pe oameni ca să trăiască totdeauna pe pământ. Aşa cum am văzut în capitolele anterioare, Dumnezeu i-a aşezat pe primii doi oameni într-un paradis încântător, binecuvântându-i cu o sănătate perfectă. lehova le voia numai binele. Există vreun părinte iubitor care să-i dorească copilului său să treacă prin chinurile bătrâneţii şi să moară? Bineînţeles că nu. lehova şi-a iubit copiii şi a vrut ca ei să se bucure de fericire veşnică pe pământ. Biblia spune despre oameni: „[lehova] a pus în inima lor şi veşnicia" (Eclesiastul 3:11). Dumnezeu ne-a creat cu dorinţa de a trăi veşnic şi a luat măsuri ca aceas¬tă dorinţă să ne fie îndeplinită.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: