FOLOASELE RĂSCUMPĂRĂRII

In pofida stării noastre păcătoase, ne putem bucura de binecuvântările inestimabile ale răscumpărării. Să analizăm câteva dintre foloasele prezente şi viitoare pe care ni le aduce acest dar extraordinar oferit de Dumnezeu.

Iertarea păcatelor. Din cauza imperfecţiunii moştenite, avem de dus o adevărată luptă pentru a face ceea ce este bine. Cu toţii păcătuim prin cuvinte sau fapte. însă prin

jertfa de răscumpărare a lui Isus putem primi „iertarea pă- catelor" (Coloseni 1:13, 14). Totuşi, pentru a fi iertaţi, trebuie să ne căim sincer. în plus, trebuie să apelăm cu umilinţă la lehova, cerându-i iertare în virtutea credinţei în jertfa de răscumpărare a Fiului său. — 1 Ioan 1:8, 9.

O conştiinţă curată înaintea lui Dumnezeu. Mustrările de conştiinţă pot naşte în noi sentimente de deznădej de şi de inutilitate. Cu toate acestea, lehova, în bunătatea sa, ne iartă pe baza răscumpărării, dându-ne posibilitatea să ne închinăm lui cu o conştiinţă curată în pofida imperfecţiunii noastre (Evrei 9:13,14). în felul cicesta noi putem avea libertate de exprimare înaintea lui lehova şi ne putem apropia de el în rugăciune (Evrei 4:14-16). Cel care îşi păstrează conştiinţa curată se bucură de pacea minţii, are respect de sine şi este fericit.

Speranţa vieţii veşnice pe un pământ paradiziac. „Salariul pe care îl plăteşte păcatul este moartea", se spune în Romani 6:23. Tot aici se mai spune: „însă darul pe care îl dă Dumnezeu este viaţa veşnică prin Cristos Isus, Domnul nostru". în capitolul 3 al acestei cărţi am discutat despre binecuvântările pe care le va aduce Paradisul (Revelaţia 21:3, 4). Toate aceste binecuvântări viitoare, inclusiv viaţa veşnică în condiţii de sănătate perfectă, se da-toresc faptului că Isus a murit pentru noi. Ca să avem parte de ele trebuie să demonstrăm că apreciem darul răscumpărării.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: